Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Maandag 18 Oktober 2024

    Hoe hang je een guirlande op?

    De feestdagen zijn hét moment om je huis om te toveren in een gezellige kerstomgeving. Een kerst guirlande is daarbij onmisbaar, of het nu rond de schouw, langs de trapleuning of boven een deur hangt. Maar hoe kun je nu het beste een guirlande ophangen? In deze blog delen we een handig stappenplan én tips om je kerst guirlande eenvoudig en stevig te bevestigen.

    1. Kies de juiste plek voor je guirlande

    Voordat je begint, bedenk waar je je guirlande wilt ophangen. Kerstguirlandes kunnen op veel plekken binnen je huis een sfeervol effect geven. Hang je guirlande bijvoorbeeld aan de muur boven een deur, doorgang, raam of spiegel, of rond een raamkozijn. Ook leuk is een guirlande langs een trapleuning of reling. Of ga voor de klassieke optie voor kerst en bevestig je guirlande op de schouw!

    2. Kies je materialen

    Afhankelijk van waar je de guirlande wilt ophangen, heb je een aantal handige materialen nodig. Denk aan:

    • Zelfklevende haken of strips om de guirlande op muren te bevestigen zonder spijkers of schroeven.
    • Draad of touw voor het bevestigen van guirlandes aan trapleuningen of relingen.
    • Spijkers of schroeven voor zwaardere guirlandes.
    • Kleine klemmen voor het bevestigen van een guirlande op de schouw.

    Verschillende soorten guirlandes, guirlande ophangen

    3. Bevestig de guirlande

    Wil je een guirlande aan de muur ophangen? Gebruik dan zelfklevende haken of strips. Deze zijn eenvoudig te verwijderen na de feestdagen zonder schade aan te richten. Maak de muur schoon en droog, plaats de haken op strategische plekken waar de guirlande moet hangen, en hang de guirlande voorzichtig aan de haken en drapeer deze mooi over de lengte van de muur.

    Een guirlande boven de schouw zorgt direct voor een klassieke kerstsfeer. Om de guirlande stevig te bevestigen, kun je het beste lichte klemmen of spijkers gebruiken. Plaats de klemmen aan de achterkant van de schouw, zodat ze niet zichtbaar zijn. Drapeer de guirlande over de schouw en zet deze vast met de klemmen. Zorg ervoor dat de guirlande mooi symmetrisch hangt en voeg eventueel kerstverlichting of versiering toe.

    Een guirlande langs de trapleuning bevestigen zorgt voor een warme welkom bij de ingang van je huis. Gebruik hier stevig touw of draad om de guirlande vast te maken. Begin bovenaan de trap en werk naar beneden toe. Bevestig de guirlande om de paar treden met draad of lint, zorg dat deze strak genoeg zit zonder te verschuiven. Drapeer de guirlande losjes tussen de bevestigingspunten voor een sierlijk effect.

    4. Extra tips voor kerst guirlandes bevestigen

    • Gebruik kerstverlichting: Voeg een lichtsnoer van kerstverlichting toe aan je guirlande voor een extra feestelijke uitstraling. Nog meer spice toevoegen? Hang kerstballen of andere kerstboomversieringen in je guirlande. 
    • Voorkom beschadigingen: Gebruik altijd bevestigingsmaterialen die makkelijk te verwijderen zijn, zoals zelfklevende strips of klemmen.
    • Zorg voor balans: Zorg ervoor dat je guirlande mooi verdeeld is en niet aan één kant te zwaar hangt.

    Kerst guirlande ophangen zonder stress

    Het ophangen van een guirlande hoeft geen ingewikkelde klus te zijn. Met het juiste materiaal en een beetje planning, kan iedereen een guirlande ophangen en bevestigen op een manier die niet alleen stevig is, maar ook prachtig staat in je kerstdecoratie. Of je nu kiest voor een guirlande aan de muur, schouw of trapleuning, met deze tips creëer je gegarandeerd een sfeervolle kerstsfeer in huis. 

    Vers van de pers

    Recente artikelen