Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Dinsdag 18 September 2024

    Katten uit de kerstboom houden

    De feestdagen staan voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om de kerstboom op te zetten. Voor kattenliefhebbers kan dit echter een uitdaging zijn. Katten worden vaak aangetrokken door de glinsterende versieringen en glanzende ballen die je hebt opgehangen, wat kan leiden tot een kat in de kerstboom. Maar geen zorgen! In deze blog delen we handige tips om je kat uit de kerstboom te houden en je huis veilig te maken tijdens de feestdagen.

    Houd de kat uit de boom

    Wil jij maatregelen treffen om je kat buiten bereik van de kerstboom te houden? Aan de hand van onderstaande tips maak je jouw kerstboom 'cat-proof'. 

    1. Kies voor een katvriendelijke kerstboom

    Als je kat gek is op kerstboomversieringen, kun je beter een stevige kerstboom kiezen zonder breekbare of scherpe versieringen. Een kunstkerstboom kan ook een goede keuze zijn, omdat die minder geur verspreidt en daardoor minder aantrekkelijk is voor katten en katten houden ook niet van Citrus geur, dus je kunt misschien wat Citrus rondom je kerstboom verspreiden om ze op afstand te houden. . Je kunt er ook voor kiezen om alleen wat kerstdecoratie op te hangen om je huis feestelijk te maken, zonder een boom neer te zetten die je kat misschien uitdaagt.

    2. Plaats je kerstboom op een veilige plek

    Zorg ervoor dat je kerstboom op een plek staat waar je kat er moeilijk bij kan. Een stevige boomstandaard en een goede bevestiging kunnen voorkomen dat de boom omvalt, zelfs als je kat nieuwsgierig wordt. Overweeg ook om de boom op een tafel of verhoging te plaatsen, indien mogelijk, om het bereik van je kat te beperken.

    3. Gebruik afschrikmiddelen

    Er zijn verschillende afschrikmiddelen die je kunt gebruiken om je kat uit de kerstboom te houden. Katten hebben vaak een afkeer van citrusgeuren, dus een paar druppels citroenolie op de boom of de omgeving kan helpen. Je kunt ook speciale afschrikmiddelen voor katten gebruiken die verkrijgbaar zijn bij dierenwinkels.

    4. Maak de kerstboom oninteressant

    Verander je kerstboom in iets wat je kat niet aantrekkelijk vindt door gebruik te maken van ongewone materialen. Bedek de onderkant van de boom met folie of dubbelzijdig tape, wat vaak een onaangename textuur heeft voor katten. 

    5. Zorg voor alternatieve speelmogelijkheden

    Katten kunnen worden afgeleid van de kerstboom door ze andere speelmogelijkheden te bieden. Zorg voor genoeg speeltjes en krabpalen in de buurt van de kerstboom om je kat bezig te houden. Een kat die genoeg stimulatie krijgt, zal minder geneigd zijn om de kerstboom te verkennen.

    6. Leer je kat “nee”

    Hoewel het misschien een uitdaging is, is het mogelijk om je kat te leren dat de kerstboom een verboden zone is. Gebruik consistente en rustige commando's om je kat te laten weten dat het niet de bedoeling is om in de boom te klimmen. Beloon goed gedrag met lekkernijen en positieve aandacht om je kat te motiveren om zich aan de regels te houden.

    Houd rekening met giftige versieringen

    Het is belangrijk om te weten dat veel kerstversieringen en echte kerstbomen giftig kunnen zijn voor katten. Denk hierbij aan dennennaalden, die kunnen leiden tot maag- en darmproblemen als je kat ze binnenkrijgt. Zorg ervoor dat je versieringen, zoals glazen ballen en snoeren, veilig worden opgeborgen of buiten bereik van je kat blijven.

    Fijne feestdagen met Kerstland.nl

    Door deze tips toe te passen, creëer je een feestelijke en veilige kerstomgeving voor zowel jezelf als je kat. Met een beetje planning en de juiste voorzorgsmaatregelen kun je genieten van de feestdagen zonder je zorgen te maken over een kat in de kerstboom of andere problemen. Shop je kerstboom en alle kerstbenodigdheden bij Kerstland.nl, en maak er een onvergetelijke kerst van. Fijne feestdagen!

    Vers van de pers

    Recente artikelen