Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Donderdag 18 Oktober 2024

    Kersttrends van 2024

    Kerst staat weer voor de deur en dit jaar zijn de trends voor kerstdecoratie mooier dan ooit! Of je nu houdt van sprankelende lichtreflecties, warme herfsttinten, decoraties geïnspireerd op lekkernijen of een klassieke kerst – er is voor iedereen wat wils. We hebben vijf unieke kersttrends voor 2024 op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek welke stijl perfect bij jou past!

    1. Forest fantasy

    Hou je van warme herfstkleuren en een natuurlijke uitstraling? Dan is "forest fantasy" de perfecte trend voor jou binnen de kersttrends 2024/2025. Deze stijl combineert de charme van het bos met de rijke kleuren van de oogst. Het kleurenpalet is een mix van groen, aangevuld met warme tinten zoals diep oranje, paars en goud. De decoraties zijn geïnspireerd door de natuur: kerstboomversiering in de vorm van dennenappels, bladeren, en paddenstoelen vormen de basis. Maar ook schattige bosdieren zoals egels en hertjes maken hun opwachting in deze trend. Daarnaast zie je ornamenten in de vorm van herfstfruit zoals appels en peren, wat een subtiele knipoog geeft naar het oogstseizoen. Voor wie van fantasie houdt, zijn er ook kabouters en andere boswezentjes te vinden binnen deze stijl. Deze decoraties brengen een speelse en magische sfeer in huis en maken je kerstboom tot een betoverend middelpunt.

    2. Festive sweets

    De "festive sweets" trend combineert de gezellige, culinaire kerstsfeer met stijlvolle (en lekkere) decoratie. Deze trend staat volledig in het teken van zoete lekkernijen zoals gingerbread en chocolade, wat zich vertaalt in een warm kleurenpalet met de bruine tinten van chocolade en speculaas. Vul dit pallet aan met warm wit en gouden accenten en het geheel is compleet. Gingerbread poppen, huisjes en andere figuren verschijnen dit jaar overal als kersthangers en in de kerstversiering, maar ook andere zoetigheden zoals donuts, cupcakes, en macarons. Deze kersttrend 2023/2024 geeft een knusse, huiselijke sfeer aan je decoratie en is perfect om je kunstkerstboom, woonkamer of keuken mee op te vrolijken. Net even anders!

    3. Icy elegance

    Voor iedereen die van een beetje glitter en glamour houdt, is "icy elegance" een van de meest opvallende kersttrends 2024. Deze stijl draait volledig om het reflecteren van licht en geeft je interieur een magische uitstraling. Denk aan een kleurenpalet van ijzige tinten zoals sneeuwwit, zilver, lichtblauw en zacht roze. Maar wat deze trend zo bijzonder maakt, zijn de iriserende en holografische ornamenten. Deze versieringen breken het licht op verschillende manieren, waardoor ze een regenboogachtig effect creëren. Je ziet dit terug in kerstballen, slingers, guirlandes en zelfs kerstfiguren zoals sneeuwvlokken en rendieren. Speel met kerstverlichting in wisselende kleuren om je interieur een sprankelende uitstraling te geven. Deze kerst maken discoballen een comeback: van klassieke ronde discoballen tot originele figuren zoals hartjes en sterren, alles is versierd met kleine spiegeltjes. En wil je voor extra "icy" gaan? Bekijk dan onze kunstkerstbomen met sneeuw. Deze trend een speelse manier om je kerstboom of feesttafel letterlijk op te laten lichten! Perfect voor iedereen die houdt van een opvallende en feestelijke kerst.

    4. Green serenity

    Groen is dit jaar dé kleur om je kerstdecoratie mee vorm te geven. In de trend "green serenity" draait alles om rust en natuur. Van fris mintgroen tot klassiek dennengroen, maar natuurlijk ook bosbruin: deze tinten zorgen voor een ontspannen, frisse maar toch knusse sfeer in huis. Groen staat centraal in kerstbomen, guirlandes en andere natuurlijke decoraties. Combineer groen met koele kleuren zoals zilver en wit voor een strak en modern effect. Deze minimalistische look doet denken aan Scandinavisch design en creëert een en al sereniteit. Liever een warme uitstraling? Combineer groentinten met amber, koper en oranjebruin. Dit geeft je interieur een retro look die doet denken aan de gezellige jaren ’70, maar met een moderne twist.

    5. Christmas classics

    Deze trend draait om het creëren van een warme en nostalgische kerstsfeer, geïnspireerd op de traditionele elementen. Denk aan rijke kleuren zoals dieprood, donkergroen en goud, die samen een klassiek palet vormen dat perfect past bij de feestdagen. Bij "christmas classics" horen de iconische kerstversieringen zoals gedecoreerde kerstballen, zuurstokken, strikken, kerstmannen en feestelijke kerstslingers van dennentakken. Ook onderdeel van deze trend is de persoonlijke touch door het laten zien van je eigen kerstverhalen en herinneringen. Voeg foto's toe van vorige kerstmis of gebruik decoraties die generaties in je familie zijn doorgegeven. Dit geeft je kerstboom, guirlande of kerstkrans een unieke en persoonlijke uitstraling die warmte en verbondenheid met zich meebrengt. Met "christmas classics" maak je van deze feestdagen een eerbetoon aan de mooie tradities die we met elkaar delen, waardoor het een onvergetelijke kerst wordt!

    Alles wat je nodig hebt shop je bij Kerstland.nl

    Met zoveel prachtige kerst 2024 trends om uit te kiezen, is er dit jaar voor iedereen wel iets passends. Of je nu gaat voor de natuurlijke en herfstige tinten van forest fantasy, de warme en zoete sfeer van festive sweets, de glamoureuze uitstraling van icy elegance, de serene eenvoud van green serenity, of de tijdloze charme van christmas classics – jouw kerstdecoratie kan volledig aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl.

    Het beste van alles? Alle decoraties en benodigdheden die je nodig hebt om jouw favoriete trend werkelijkheid te maken, vind je bij Kerstland.nl. Van unieke ornamenten tot sfeervolle verlichting, wij hebben alles in huis om van jouw kerst 2024 een onvergetelijke en stijlvolle viering te maken. Ga nu aan de slag en creëer je eigen magische kerstsfeer. Fijne feestdagen!

    Shop kerstdecoratie

    Vers van de pers

    Recente artikelen