Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Dinsdag 18 Oktober 2024

    Kunstkerstboom opzetten

    Kerstmis is de mooiste tijd van het jaar, en niets brengt meer sfeer in huis dan een prachtig versierde kerstboom. Steeds meer mensen kiezen voor een kunstkerstboom vanwege het gemak en de duurzaamheid. Maar hoe zet je zo’n nep kerstboom nu eigenlijk op? Volg ons stappenplan en ontdek hoe je jouw kunstkerstboom makkelijk opzet.

    Stap 1: voorbereiden

    Voordat je begint met het opzetten van je kunstkerstboom, is het belangrijk om de juiste plek in huis te kiezen. Zorg ervoor dat de plek die je kiest een vlakke en stabiele ondergrond heeft. Plaats de boom dicht bij een stopcontact als je van plan bent om kerstverlichting te gebruiken, maar zorg wel dat er voldoende ruimte rondom de boom is, zodat hij niet te dicht bij meubels of muren staat.

    Nu je de perfecte plek hebt gevonden, is het tijd om je kunstkerstboom uit te pakken. Haal de boom voorzichtig uit de doos en leg alle onderdelen overzichtelijk op de grond. De meeste kunstkerstbomen bestaan uit meerdere onderdelen die je op volgorde moet monteren. Begin met de stam, gevolgd door de takken. Sorteer de takken op grootte om het opzetten makkelijker te maken.

    Stap 2: De basis opzetten

    De basis is het fundament van je boom, dus zorg ervoor dat deze stevig staat:

    • Voet in elkaar zetten: Veel kunstkerstbomen worden geleverd met een standaard die je in elkaar moet zetten. Zorg ervoor dat de poten stevig vastzitten.
    • Stam bevestigen: Plaats de onderste sectie van de stam in de standaard en zorg ervoor dat deze goed vastzit. Dit vormt de basis van je nep kerstboom.

    Stap 3: de boom opbouwen

    Nu begint het echte werk: het opbouwen van de kunstkerstboom.

    • Begin onderaan: Bevestig de onderste takken aan de stam en werk je weg naar boven. Bij sommige bomen klikken de takken in de stam, bij andere moeten ze vastgeschroefd worden.
    • Vul goed op: Zorg ervoor dat er geen kale plekken zichtbaar zijn door de takken goed uit te spreiden en te modelleren.

    Kerstboom opzetten

    Stap 4: de takken modelleren

    Een kunstkerstboom komt het best tot zijn recht wanneer de takken mooi gemodelleerd zijn:

    • Buigen en spreiden: Buig en spreid de takken zodanig dat ze een volle en natuurlijke uitstraling geven. Dit is misschien wel de belangrijkste stap bij het opzetten van een valse kerstboom.
    • Symmetrie: Zorg ervoor dat de takken symmetrisch zijn verdeeld voor een gebalanceerde uitstraling.

    Stap 5: verlichting en decoratie

    Nu je kunstkerstboom staat, is het tijd om hem te versieren.

    • Verlichting: Begin met het aanbrengen van de kerstverlichting. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat de lichten gelijkmatig verdeeld zijn.
    • Kerstballen en versieringen: Voeg vervolgens de kerstguirlandes, kerstballen en andere kerstboomversiering toe. Plaats grotere decoraties eerst, gevolgd door kleinere versieringen voor een evenwichtige look. Bekijk de boom van verschillende hoeken om ervoor te zorgen dat de decoraties gelijkmatig verdeeld zijn.

    Klaar voor de feestdagen

    Met dit stappenplan zet je jouw kunstkerstboom makkelijk op en geniet je van een prachtig versierde boom zonder gedoe. Of je nu een beginner bent of al jaren een kunstboom hebt, met deze tips staat jouw valse kerstboom er dit jaar stralend bij! Shop jouw kunstkerstboom en alle benodigdheden bij Kerstland.nl, voor een zorgeloze én prachtige kerstperiode. Fijne feestdagen!

    Vers van de pers

    Recente artikelen