Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Woensdag 18 Oktober 2024

    Tips bij het kopen van een kerstboom

    Het kopen van een kunstkerstboom is een investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Het is dan ook belangrijk om de juiste keuze te maken die past bij jouw huis en wensen. In deze blog delen we enkele essentiële tips waar je op moet letten bij het kopen van een kunstkerstboom.

    De plek van de kunstkerstboom

    Voordat je begint met het zoeken naar een kunstkerstboom, is het verstandig om eerst te bepalen waar je de boom wilt plaatsen. De plek in je huis kan namelijk invloed hebben op de grootte en het type boom dat je kiest. Denk bijvoorbeeld aan:

    • Ruimte en afmetingen: Meet de ruimte waar je de kerstboom wilt plaatsen nauwkeurig op. Houd rekening met de hoogte van het plafond en zorg ervoor dat de boom niet te breed is voor de beschikbare ruimte. Zo kies je niet alleen gemakkelijk uit kleine kerstbomen en grote kerstbomen, maar ook uit smalle kerstbomen en brede kerstbomen.
    • Omgeving: Als je van plan bent om de boom in de buurt van een raam of verwarming te plaatsen, kies dan voor een kunstboom die bestand is tegen warmte en niet verkleurt door direct zonlicht.

    De hoogte van de kerstboom

    De hoogte van de kunstkerstboom is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Een te grote boom kan overweldigend zijn, terwijl een te kleine boom niet het gewenste effect heeft. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste hoogte:

    • Hoog plafond: Als je een hoog plafond hebt, kies dan voor een boom van minstens 210 cm. Dit vult de ruimte mooi op zonder dat de boom verloren gaat.
    • Laag plafond: Voor kamers met een lager plafond is een boom van 150 cm tot 180 cm vaak de beste keuze. Dit zorgt voor een gebalanceerde uitstraling zonder dat de boom te veel ruimte inneemt.

    Met of zonder verlichting?

    Een van de voordelen van een kunstkerstboom is dat je kunt kiezen voor een exemplaar met ingebouwde verlichting. Maar is dat de beste optie voor jou?

    • Met lampjes: Als je van gemak houdt, is een kunstkerstboom met verlichting een uitstekende keuze. Je hoeft niet meer zelf met lichtsnoeren in de weer te gaan en de lampjes zijn vaak gelijkmatig verdeeld over de boom.
    • Zonder lampjes: Wil je graag zelf de controle hebben over de verlichting, bijvoorbeeld om jaarlijks te wisselen van kleur of stijl? Kies dan voor een kunstboom zonder lampjes. Dit geeft je de vrijheid om je boom elk jaar een andere uitstraling te geven en zelf de kerstverlichting aan te schaffen.

    Verschillende soorten kerstbomen, tips bij het kopen van een kerstboom

    Kwaliteit van de takken en naalden

    Niet alle kunstkerstbomen zijn hetzelfde. De kwaliteit van de takken en naalden speelt een grote rol in hoe realistisch de boom eruitziet en hoe lang deze meegaat.

    • Realistische naalden: Kies voor een boom met naalden van PE (polyethyleen). Deze zijn vaak gegoten en zien er daardoor realistischer uit dan de goedkopere PVC-opties.
    • Stevige takken: Zorg ervoor dat de takken stevig genoeg zijn om zware kerstboomversiering te dragen zonder door te buigen.

    Opbergen

    Een kunstkerstboom moet gemakkelijk op te zetten en af te breken zijn. Controleer of de boom in delen komt en of deze eenvoudig te monteren is. Een opvouwbare standaard is ook een handig kenmerk om op te letten, zodat je de boom na de feestdagen makkelijk kunt opbergen.

    Accessoires en extra's

    Tot slot, overweeg of je kunstkerstboom wordt geleverd met handige accessoires zoals een opbergzak, extra takken of een stabiele standaard. Dit kan het gebruiksgemak aanzienlijk verhogen.

    Conclusie

    Een kunstkerstboom kopen is een geweldige manier om je huis elk jaar weer in de kerstsfeer te brengen zonder gedoe. Door de juiste plek te kiezen, rekening te houden met de hoogte, en te beslissen of je ingebouwde lampjes wilt, zorg je ervoor dat jouw kerstboom perfect past bij jouw wensen. Met deze tips voor het kopen van een kunstkerstboom, weet je precies waar je op moet letten voor een kerst vol sfeer en gemak. En voor het kopen van jouw perfecte kunstkerstboom ben je bij Kerstland.nl aan het juiste adres!

    Vers van de pers

    Recente artikelen