Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Maandag 22 Oktober 2024

    Tips voor het versieren van de kersttafel

    De kerstperiode is een magische tijd vol gezelligheid, familie, en lekker eten. Naast de kerstboom, sfeervolle kerstdecoraties en gezellig licht speelt de kersttafel een grote rol in het creëren van de perfecte kerstsfeer. Het versieren van de kersttafel is dé kans om jouw diner een extra feestelijke touch te geven. In deze blog geven we je handige tips en ideeën om de kersttafel te versieren, zodat jouw kerstdiner een onvergetelijke ervaring wordt.

    1. Kies een thema voor de kersttafel

    Voordat je begint met het aankleden van de kersttafel, is het leuk om een thema te kiezen. Dit zorgt voor samenhang en maakt het dekken van de tafel makkelijker. Enkele populaire thema's zijn:

    • Traditioneel rood en groen: Klassieke kerstkleuren die altijd werken.
    • Winter wonderland: Wit, zilver en glitters voor een ijzige, maar elegante look.
    • Rustiek en natuurlijk: Denk aan houten accessoires, linnen servetten en dennenappels voor een warme, natuurlijke sfeer.
    • Goud en glanzend: Perfect voor een luxe uitstraling. Gouden bestek, kandelaars en accessoires zorgen voor een stijlvolle tafel.

    Wil je je kersttafel matchen met je kerstboom en/of de rest van je kerstversiering? Houd één specifieke kersttrend aan en voer deze stijl door in alle decoratie. Meer over de kersttrends van 2024 lees je in onze blog.

    2. Begin met een mooie tafelloper of tafelkleed

    Een tafelloper of tafelkleed is de basis van elke mooi gedekte kersttafel. Kies voor een kleur die past bij het gekozen thema. Voor een traditionele uitstraling kun je een rood of groen tafelkleed gebruiken, terwijl een wit of zilverkleurig kleed perfect is voor een winterthema. Een linnen tafelloper kan weer zorgen voor een rustieke uitstraling. Wil je iets extra feestelijks? Ga dan voor een tafelkleed met glitteraccenten of sterren.

    3. Het gebruik van servies, bestek en glazen

    Bij het dekken van de kersttafel draait het om details. Kies voor mooi servies dat past bij de feestelijke sfeer. Witte borden met een gouden randje of klassiek porselein zijn perfecte keuzes. Denk ook aan het bestek: glanzend zilver of goud zorgt voor een luxe touch. Zorg ervoor dat je glazen bijpassend zijn. Kristallen wijnglazen en stijlvolle waterglazen maken de tafel compleet.

    4. Speel met servetten en servetringen

    Een simpele manier om de kersttafel te verfraaien is door aandacht te besteden aan de servetten. Gebruik stoffen servetten in kleuren die aansluiten bij je thema. Een creatieve tip is om ze mooi op te vouwen of te combineren met een stijlvolle servetring. Voor een natuurlijke look kun je bijvoorbeeld een takje eucalyptus of dennen aan de servet toevoegen, vastgemaakt met een stukje touw.

    Kersttafel versieren

    5. Voeg verlichting toe

    Verlichting is een essentieel element voor een gezellige kerstsfeer. Zet kaarsen in verschillende hoogtes op tafel voor een speels effect. Denk aan lange dinerkaarsen in kandelaars voor een elegante look, of gebruik kleinere waxinelichtjes voor een knusse sfeer. Wil je een modernere twist? Dan is kerstverlichting in de vorm van een lichtjessnoer een goede keuze. Drapeer de lampjes over het midden van de tafel en combineer dit eventueel met groene kersttakken.

    6. Decoratieve elementen: van dennenappels tot kerstballen

    De finishing touch van een perfect gedekte kersttafel zit in de decoraties. Enkele simpele, maar effectieve ideeën zijn:

    • Dennenappels en kersttakken: Leg deze verspreid over de tafel voor een natuurlijke uitstraling.
    • Kerstballen: Gebruik kerstballen in je themakleuren als tafelversiering. Leg ze los op tafel of in een glazen vaas.
    • Centerpiece: Een prachtige blikvanger op de kersttafel is een kerststuk of centerpiece. Dit kan een bloemstuk zijn, een schaal met kaarsen of zelfs een mooie kandelaar. Zorg er wel voor dat het kerststuk niet te hoog is, zodat gasten elkaar goed kunnen zien tijdens het diner.

    7. Persoonlijke touch voor jouw kerstdiner

    Een persoonlijke touch maakt je kerstdiner nog specialer. Denk aan handgeschreven menukaartjes, een klein cadeautje op ieder bord of een zelfgemaakt kerstornament. Dit zorgt niet alleen voor een warme sfeer, maar geeft jouw tafelversiering ook een uniek karakter.

    Conclusie

    Of je nu gaat voor een traditionele kersttafel of juist een moderne en minimalistische look, met deze tips en ideeën kun je jouw kersttafel prachtig versieren. Begin met een thema, kies mooie serviezen en bestek, en werk met sfeervolle decoraties zoals kaarsen, servetten en verlichting. Zo maak je van jouw kerstdiner een sfeervolle en feestelijke beleving!

    Wil je nog meer ideeën voor het dekken van de kersttafel of versieren van de ruimte? Neem dan een kijkje op onze website voor nog meer inspiratie en voorbeelden. Fijne feestdagen!

    Vers van de pers

    Recente artikelen